De Hawk-Eye van F1 Solutions

Uiterst rechts Clemens Blom: tevreden met de weg die de club dit jaar is ingeslagen.

Wie is?
Ik ben Clemens Blom en mede eigenaar van IT bedrijf F1 Solutions. Sinds dit jaar zijn we sponsor van LTC Startaan. Ik ben ruim 26 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde en andere bekende op de club: Ellen Blom-Honselaar. We zijn trotse ouders van Pim (24), Freek (22) en Karel (15). Ik kom oorspronkelijk uit Aalsmeer en ben na mijn studie in Groningen verhuisd naar Amstelveen, waar we nog steeds wonen.

Wat heb je met tennis en sport?
Sport is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Ik ben het type die zondag ’s avonds om 19.00 met het bord op de schoot Studio Sport kijkt.
Op zich kunnen veel sporten op mijn interesse rekenen, maar de belangrijkste is toch wel basketball. Het is misschien een beetje vloeken in de (tennis) kerk, maar deze sport heeft in mijn ogen alles. Dynamiek, atletisch vermogen, tactiek, teamwork, vele score wisselingen, noem het maar op. In mijn jongere jaren heb ik deze sport op top niveau (in Nederland) mogen beoefenen. Ben zelfs international geweest! Na mijn basketball carrière ben ik gaan tennissen. Ellen was al lid van LTC Startbaan (toen nog Amstelland), dus voor mij was het logisch om lid te worden van dezelfde club. Toen we kinderen kregen, was het voor ons logisch dat zij gingen sporten. Al onze jongens hebben getennist. Karel nog steeds en zeer ambitieus.
Al op jonge leeftijd heb ik tennis intensief gevolgd, vanaf het tijdperk Borg zeg maar. Hoogtepunt was toch wel live aanwezig mogen zijn bij de halve finales Roland Garros in het jaar (2009) dat tennistovenaar Roger Federer won. Naast basketball en tennis, jog, bootcamp en golf ik soms ook nog.

Wie is F1 Solutions?
F1 Solutions is een IT bedrijf opgericht in 1997 en gevestigd in Hilversum. F1 staat niet voor de Formule 1, maar voor de (Help)toets linksboven op je computer toetsenbord. Achterliggende gedachte: Press F1 for Help! Overigens vinden we de dynamische associatie met de Formule 1 geen enkel probleem en is het geen toeval dat Max Verstappen ook geboren is in 1997. F1 Solutions is het bekende verhaal van beginnen op de zolderkamer en later uitgroeien tot een professioneel bedrijf met personeel. Vanaf 2005 is Marcel Huijbens mede eigenaar geworden van F1 Solutions. Marcel en ik kennen elkaar van het basketball. We speelden op ons 17e samen in het Nederlands junioren team.
In het begin lag de nadruk op het ontwikkelen van maatwerk software, maar later is dat verschoven naar netwerk- en systeembeheer voor MKB bedrijven. Ook adviseren en verkopen wij computer apparatuur en alles wat er bij hoort. Inmiddels is IT niet meer weg te denken uit ons leven. Denk aan Wi-Fi, internet telefonie (VOIP), camera’s maar inmiddels ook huishoudelijke apparaten (IoT = Internet of Things). Doordat we kennis hebben van het ontwikkelen van software, het beheer ervan én het kunnen uitleggen in Jip & Janneke taal, zijn wij een interessante IT partner.

Waarom heeft F1 Solutions gekozen voor LTC Startbaan?
Ik kan hier natuurlijk een heel spectaculair marketing verhaal afsteken, maar het antwoord is eigenlijk simpel: gunnen. Onze insteek was niet om naamsbekendheid te vergroten en in één keer een heleboel nieuwe klanten te kunnen verwelkomen. Uiteraard zijn nieuwe klanten van harte welkom, maar het was niet een doel op zich. Ons bedrijf is ook niet specifiek gericht op regio Amstelveen. Onze klanten zitten in heel Nederland. Ik denk dat de timing perfect was. Ik heb een bedrijf, passie voor de sport, praat geregeld met Manuel (Bouwman) en Milko (Arendse) over tennis en de club en heb een zoon die helemaal gek is van het spelletje. En toen belde Hans Zunnebeld (lid van de sponsorcommissie). Gelukkig kon ik mijn compagnon snel overtuigen.

Wat zou anders en/of beter kunnen bij onze club?
Als mij dit vorig jaar was gevraagd had ik waarschijnlijk een heel verhaal gehad. Inmiddels is er zoveel gebeurd bij de club en staan de nodige dingen in de steigers, dat ik niemand voor de voeten wil lopen om dit positieve proces te verstoren. Zoals eerder aangegeven spreek ik af en toe mensen van het bestuur en management en wisselen we geregeld van gedachten. Belangrijk is dat iedereen, jong en oud, recreatief en ambitieus, spelend of niet spelend samen met de mensen van de bar zich prettig voelen bij de club.

Waaraan zou je het liefst je sponsorbijdrage besteed zien worden?
Misschien wel voor de hand liggend voor een ouder met een spelend jeugdlid, maar ik zou het sponsorgeld graag naar de opleiding van de jeugd zien gaan. Het gezegde “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” gaat ook op voor onze club. Op zich hoeft het geld niet persé worden ingezet om alleen de talentvolle kinderen te trainen. Het kan ook aan faciliteiten of activiteiten worden besteed om de jeugd van de bank of Playstation te lokken naar de tennisbaan. Bijvoorbeeld de (vroege) vrijdagavond te promoten om met elkaar wat te tennissen, padel spelen, drinken, chillen, gamen en muziek te draaien. Een mooi begin van het weekend toch?

Wat kan F1 Solutions voor de leden betekenen en/of andersom?
Wij zijn een bedrijf die in een business-to-business markt opereert. Dat beperkt onze groep binnen de tennis leden al aanzienlijk gok ik. Desalniettemin kan iedereen mij aanschieten bij vragen over het maken van apps, aanschaf computers, VOIP, camera’s, internet verbindingen, SaaS (Software as a Service), Wi-Fi, computer netwerk problemen of strategische keuzes om bedrijfsgegevens in de Cloud te plaatsen of niet.
Ook kunnen leden mij benaderen indien zij/hij een passie voor de IT heeft. Wij zijn altijd op zoek naar goede medewerkers. Om een beter beeld te krijgen van de F1 Solutions organisatie, nodig ik jullie uit om onze website www.f1solutions.nl te bezoeken.

Kom je naar het sponsortoernooi in april 2019?
Tuurlijk!

Heb je tot slot nog wat toe te voegen?
Ik wil het bestuur, de stichting, park manager en sponsorcommissie een groot compliment geven voor de ingeslagen weg. Uiteraard gaat niet alles perfect en zijn we er nog lang niet, maar jullie zijn goed bezig. Beter iets proberen dat niet lukt dan niets doen. In een tijd waar landelijk gezien alle sportclubs een probleem hebben met het werven en behouden van leden, moeten alle creatieve middelen worden benut om de weg naar LTC Startbaan te (blijven) vinden.

F1Solutions v2020