De Hawk-Eye van ASKO

Wie is?
Ik ben Marcel Bellis, 47 jaar en de echtgenoot van Maria en vader van Jan (2006) en Luuk (2001). Luuk is lid sinds 2009, Maria sinds 2010 en Jan sinds 2013. Ik ben geboren in Hoorn en woon sinds 1995 in Amstelveen (nu Bovenkerk).

Wat heb je met tennis en sport?
Op jonge leeftijd heb ik zelf getennist in Hoorn, een ontzettend leuke periode. Winnen in het enkelspel vond ik zo gaaf, maar in het hok tegen de muur kon ik ook dagelijks met plezier doen. Mijn “finest moment” beleefde ik toen ik in mijn categorie clubkampioen werd, vergeet je nooit meer. Overwinningen smaken naar meer 🙂 .
Federer vind ik al jaren de beste tennisser. De kwaliteit die hij continue kan leveren is bewonderenswaardig. Vrijwel nooit geblesseerd, blijft rustig en beschaafd (weinig emotie), een echte winnaar. Maar sinds we in Rome naast Djokovic in een restaurant zaten, zijn we ook fan van hem geworden, haha wat leuk was dat en wat een mooie vent is het, emoties zijn ook prachtig!
Naast tennis was ik ook nog actief in het voetbal, boksen, karate, schaatsen en hardlopen. Dat laatste doe ik nu nog steeds; de “Major Six” (Tokio, Boston, London, Berlijn, Chicago en New York)\ kun je in ieder geval van m’n bucket list afvinken.

Wie is ASKO?
ASKO schoonmaak- en bedrijfsdiensten richt zich op de zakelijke markt. We maken met ruim 100 medewerkers al meer dan 47 jaar in veel segmenten schoon, met name in de regio Noord Holland. Denk aan de kantoren, projecten in medische wereld, horeca, kinderdagverblijven en wooncomplexen. We onderscheiden ons door snelle communicatie en betrouwbare medewerkers. ASKO streeft naar een lange samenwerking met klant en personeel. Het kantoor van Plan Nederland maken we al meer dan 43 jaar schoon en veel mensen hebben bij ons een vast contract. Doen wat je belooft, dat is waar we voor staan.

Waarom heeft ASKO gekozen voor LTC Startbaan?
We voelen ons als gehele familie nauw betrokken bij de club en ik ben blij dat ik op deze wijze wat extra’s kan doen.

Wat zou anders en/of beter kunnen bij onze club?
De Startbaan is een toegankelijke club voor jong en oud. Er wordt veel georganiseerd voor de jeugd en dat vind ik zeker in deze tijd heel erg goed. De credits zijn hier voor alle volwassenen die hier zich hard voor maken. Ik vind dat de club goed georganiseerd is, we hebben een goede voorzitter en zou willen adviseren om de jeugd ook een eigen “bestuur” te geven. De jeugd heeft goede ideeën en hun mening moet je serieus nemen. De jeugd is nu zelf al actief en dat is heel goed, maar ze kunnen er nog meer bij betrokken worden waardoor ze zich ook meer betrokken voelen. Wat ik verder nog zou zien willen verbeteren is respect en begrip voor vrijwilligers. We zijn op de goede weg hoor, maar het kan beter! Onze club is voor een groot gedeelte afhankelijk van vrijwilligers. Dit zijn de mensen die er mede voor zorgen dat we kunnen tennissen en plezier hebben met elkaar. Ik kon vroeger sporten door hulp van vrijwilligers, geweldig toch!

Waaraan zou je het liefst je sponsorbijdrage besteed zien worden ?
Onze voorkeur gaat uit naar de jeugd. Dat staat ook dicht bij ons. Geweldig om te zien hoe de kinderen op de club groot worden en zich in de jaren zo goed ontwikkelen. En dan zien we de sponsorbijdrage het liefst besteed worden aan de prestatie- én de breedtesport

Wat kan ASKO voor de leden betekenen en/of andersom?
Het zou mooi zijn als de leden zich als “sympathisanten” gaan gedragen. Ofwel, dat men ogen en oren openhoudt en als er bijvoorbeeld bij het eigen bedrijf of VVE een (nieuwe) keuze gemaakt moet worden over de schoonmaakdiensten, dat men dan naar ons verwijst om te kijken wat wij op dat vlak zouden kunnen betekenen.

Kom je naar het sponsortoernooi in april 2019?
Door mijn schouderblessure kan ik helaas niet meer tennissen, maar ik zal zeker langskomen en kennis willen maken met de overige sponsors.

Heb je tot slot nog wat toe te voegen?
Volgens mij hebben we het merendeel hiermee wel mee afgedekt. M’n complimenten in ieder geval aan jullie als sponsorcommissie. De nieuw ingeslagen weg is een duidelijke verbetering en geeft meerwaarde aan de sponsors.