De Hawk-Eye van Rojo Racketsports

John Visser – Rojo Racketsports: dé specialist voor tennis en padel.

Wie is?
Ik ben John Visser, eigenaar van Rojo Racketsports en 54 jaar geleden geboren in Amstelveen (Bankrashof). Ik was een sportieve scholier, die op zijn veertiende overstapte van tennis naar tafeltennis. Ik werd vroeger getraind door Wim Teune bij de LTC Amstelland en speelde regelmatig tegen latere coryfeeën als Hans Schwarz, Paul Dogger en Rogier Taphoorn. Ik werd na overstap naar het tafeltennis gesponsord door Duncan de Mooy, grondlegger van het huidige Amstelpark.
Op school zat ik op het atheneum en werkte ik part time bij Bert Schoofs, Nederlands kampioen tafeltennis. Na het overlijden van Bert Schoofs heb ik de zaak overgenomen en omdat batjes plakken niet echt rendabel was, stapte ik over naar het tennis. Ik woon nu al meerdere jaren met geliefde in Halfweg.

Wat heb je met sport en tennis?
Ik heb grote affiniteit met de sport in het algemeen en met tennis, tafeltennis en padel in het bijzonder. En daarbij is Rojo Racketsport voor mij the place to be, vooral omdat ik daar mensen uit de sporten ontmoet waar ik de meeste affiniteit mee heb. “Mensen zijn leuk en echt”, en dat is een waarde die ik heel belangrijk vind.

Wie/wat is Rojo Racketsports?
Wij zijn dé specialist op het gebied van Tennis en Padel. Met een enthousiast team van ervaren krachten zitten we op 12 minuten rijden van LTC Startbaan met onze winkel op de Burgemeester Röellstraat 8 in Amsterdam. En met één muisklik kun je onze winkel uiteraard ook online vinden onder de noemer van tennisdiscount.nl. Naast de particulieren markt werken we al decennia nauw samen met verengingen door het hele land.

Waarom heeft Rojo voor de LTC Startbaan gekozen?
Ik dacht eerlijk gezegd dat jullie voor ons hadden gekozen haha! Nee zonder gekheid, de contacten met jullie vereniging gaan al ver terug. Ook de leden van de sponsorcommissie zoals Hans Onverwagt ken ik nog uit de tijd dat hij als een jonge god over de tennisbaan rende. Lang geleden dus. In het verleden werkten we al nauw samen met LTC Startbaan en gelukkig heb we onlangs de draad weer opgepakt.
Los van de innige band ben ik uiteraard ook enorm gecharmeerd van jullie hele sponsorfilosofie. We hebben contacten met vele tennisverenigingen en hoe jullie het invullen is wel next level.

Is padel een tijdelijke hype of een blijvertje?
Ik denk dat de explosieve groei wel iets zal afvlakken, maar het grote aantallen faillissementen zoals in Zweden zullen hier uitblijven. In onze regio is er nog steeds een enorm tekort aan banen.
Het mooie van padel is dat de sport heel laagdrempelig is. Zelfs met een beperkte techniek of mobiliteit kan je al resultaat boeken. Met padel wordt een veel bredere doelgroep aangeboord. Pijnlijk is overigens wel dat de groei deels ten koste gaat van tennis. Dat wil zeggen dat in heel Nederland tennisbanen worden omgebouwd tot padelbanen en die zullen nooit meer bij het tennis terugkeren.

Waaraan zou je het liefst je sponsorbijdrage besteed zien worden?
Ik ga natuurlijk niet op de stoel van LTC Startbaan zitten, maar ik hoop uiteraard dat er wat nuttigs mee gedaan wordt en dat de gelden niet in de algemene middelen verdwijnen. Ik zou het altijd aan (extra) bestemmingen toebedelen die het clubleven net even aantrekkelijker maken voor de leden.

Wat kan Rojo voor de leden betekenen en/of andersom?
Rojo is de specialist, die face to face de leden van een deskundig advies kan voorzien. We luisteren goed naar de klant om te achterhalen met wat voor type speler we te maken hebben. Wat is zijn/haar speelstijl? Welk racket sluit daar het beste bij aan? En we hanteren de formule “Try and Buy”, je kan een racket eerst testen en als het bevalt dan pas aanschaffen. Wel zo veilig.
Het advies dat we je kunnen geven in de winkel vind je niet online. Als de leden de moeite nemen om 12 minuten naar onze winkel te rijden, dan doen wij de rest.
En last but not least: wij hebben bij LTC Startbaan een prijsgunstige bespanservice waarbij we de rackets halen, voorzien van de juiste snaar en bespanning en vervolgens weer terugbrengen. Meer informatie vind je bij medewerkers van Sportcafé Startbaan. Deze haal- en brengservice doen we kosteloos.

Komen jullie naar het aankomende sponsorevent van de businessclub?
Op het sponsorevent zullen we zeker acte de presence geven, vooral als er een drieluik wordt aangeboden van tennis, padel en biljarten om over het heerlijke buffet nog maar te zwijgen.

Heb je tot slot nog wat toe te voegen?
Jazeker, het voelt goed om na een korte onderbreking weer helemaal terug te zijn op de Startbaan. We gaan er een mooie samenwerking van maken!